Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Ο κ. Αγούδημος παρέθεσε δεξιωση στο Δ.Σ Κασου

Στις 6 Νοεμβρίου του 2008 και ώρα 12.30 ο κ. Αγούδημος παρέθεσε δεξίωση στο Δ.Σ Κάσου.Υποσχέθηκε οτι θα μειώση τα εισητήρια τον κατοίκων του νησιού. Ακόμα θα μπει στην γραμμη΄στην θεση του Ροδανθη το Ανθη Μαρινα που θα κανει 12 ωρες για να φτασει στην Κασο απο Αθηνα.
Μεσα στο λιμανι βρέθηκαν τα καραβια "Ροδάνθη" και το "Μιλένα"που εκατσαν περιπου 1 ωρα.
Ευχομαστε καλα ταξιδια στην νεα εταιρεια

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008

Εορτασμός επετείου 28ης Οκτωβρίου (28/10/1008)






Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου με καταθέσεις στεφάνων από τον Αντιδήμαρχο της Κάσου κ. Ιωάννη Μονδάνο , Τοπικών Αρχών, Συλλόγων και Σχολείων. Ο εορτασμός της επετείου έκλεισε με την παρέλαση των μαθητών.

Συναυλία ΄Εντεχνης ROCK μουσικής (26/10/2008)



Για δεύτερη φορά μέσα στο 2008 και με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε από το πενταμελές Συγκρότημα «ACOUSTICA”Συναυλία με έντεχνη ROCK μουσική στην σάλα του Αγίου Σπυρίδωνα που κατάμεστη από την νεολαία του νησιού ξεσήκωσε την ήσυχη για την εποχή ατμόσφαιρα.
Η εκδήλωση έγινε με την ευγενική χορηγία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε.

Η«Ανοικτή Αγκαλιά» στην Κάσο (14/9/2008)




Ομάδα των εθελοντών Ιατρών της «Ανοικτής Αγκαλιάς» με υπεύθυνη τη Κα Βλάχου, όπως κάθε χρόνο βρέθηκαν στην Κάσο και με την συνεργασία των Ιατρών του Π.Ι. του νησιού μας έγιναν ιατρικές εξετάσεις σε όλα τα παιδιά,παιδι- κές εκδηλώσεις και μοιράσθηκαν δώρα.

Η «΄Ενωση Ορειβατών και πεζοπόρων Αθηνών» στα βουνά της Κάσου ( 30-31/8/2008)

Μία μικρή εκδρομή πραγματοποίησαν 41 ορειβάτες της «΄Ενωσης Ορειβατών και Πεζοπόρων Αθηνών» στην Κάσο, προκειμένου να γνωρίσουν και να περπατήσουν έστω και για δύο ημέρες τις βουνοπλαγιές του νησιού μας. Αναχώρησαν με τις καλύτερες εντυπώσεις υποσχόμενοι να μας ξαναέρθουν του χρόνου.

Εκδήλωση προς τιμή Πλοιάρχου Μανώλη Φραγκιαδάκη (30/8/2008)

Στον προβλήτα του παλαιού λιμανιού τιμήθηκε ο Πλοίαρχος Μανώλης Φραγκιαδάκης. Το Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου με την συνεργασία του Δήμου Κάσου, ανακηρύσσει Επίτιμο Δημότη του νησιού τον Πλοίαρχο και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κάσου αποφασίζεται να ονομαστεί ο προβλήτας «Καπετάν Μανώλη Φραγκιαδάκη» ως ένδειξη τιμής στον άνθρωπο που επί 11 χρόνια με όλες τις καιρικές συνθήκες κατάφερνε να δένει τα πλοία μεταφέροντα επιβάτες και εμπορεύματα.

Τίμησαν με την παρουσία τους οι Ιερείς του Νησιού, ο ΄Επαρχος Καρπάθου-Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος, ο Δήμαρχος Κάσου κ. Δημήτριος Ερωτόκριτος, ο Διοικητής Αστυνομικού Σταθμού Καρπάθου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας ΛΑΝΕ κ. Μανώλης Γαλανάκης, συγγενείς και φίλοι του πλοιάρχου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, Συλλόγων και κάτοικοι του νησιού.

Αποκαλυπτήρια Προτομής «Νικολάου Νεραντζούλη» (21/8/2008)



Απόδοση τιμής στη μνήμη του Κασιώτη ήρωα Νικολάου Νεραντζούλη έγινε με
τα αποκαλυπτήρια της Προτομής του, στο πάρκο απέναντι από το Γυμνάσιο Λύκειο της Κάσου από τον ΄Επαρχο Καρπάθου Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο, την τέως Νομάρχη Πειραιά Κα Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη και τον Δήμαρχο Κάσου κ. Δημήτριο Ερωτόκριτο.
Με την συμμετοχή των τοπικών φορέων, των Συλλόγων, και πλήθος πατριωτών έγινε η επιμνημόσυνη δέηση , ενός λεπτού σιγή ανάκρουση του Εθνικού ΄Υμνου και ακολούθησε κέρασμα προσφορά της οικογενείας Βασιλείου Νειάδα.

Συναυλία Μάριου Φραγκούλη και Στέλιου Διονυσίου στο λιμανάκι της μπούκας (16/8/2008)




Αυτό είναι το έκτο καλοκαίρι που ο συμπατριώτης μας Τενόρος Μάριος Φραγκούλης πιστός στο ραντεβού του, μας χάρισε μοναδικές στιγμές ξεδιπλώνοντας την μαγεία της τέχνης του, όπως άλλωστε κάνει σε κάθε του εμφάνιση τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Ο Μάριος ως φιλόξενος Κασιώτης , φιλοξένησε για πρώτη φορά τον πατριώτη μας (από την σύζυγό του) Τραγουδιστή Στέλιο Διονυσίου, ένα όνομα βαρύ, αφού παραπέμπει σε μία ιδιαίτερη πολιτιστική κληρονομιά που του άφησε ο πατέρας του αείμνηστος Στράτος
Επίσης για τρίτη χρονιά συμμετείχε ο σπουδαίος καλλιτέχνης της νεώτερης γενιάς Γιώργος Περής, και όπως πάντα στο πιάνο ο μόνιμος συνεργάτης του και φίλος της Κάσου Θοδωρής Οικονόμου.
Η Συναυλία πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Α.Ε., της Teo Chipping Corporation, του Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου, της Συνεταιριστικής Τραπέζης Δωδεκαννήσου, της ΛΑΝΕ, της Κας Ε. Ανδριανοπούλου , του Δ. Παπαλεξόπουλου και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κάσου.
Την Συναυλία τίμησαν με την παρουσία τους ο πρώην Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλης Παυλίδης, ο Ιάπωνος Πρέσβυς κ. Τακανούρι Κιταμούρα, ο ΄Επαρχος Καρπάθου –Κάσου κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος, η τέως Νομάρχης Πειραιά συμπατριώτισσά μας κ. Μαίρη Σορώτου-Τσανάκη.

΄Ενωση Παλαιών Προσκόπων Παραδεισίου Ρόδου στην Κάσο (13-19 Αυγούστου 2008)



Η ΄Ενωση Παλαιών Προσκόπων Παραδεισίου Ρόδου με υπεύθυνο τον κ. Μανώλη Κλαβίτη , κατασκήνωσαν στο προαύλιο του Γυμνασίου για μία εβδομάδα. Συμμετείχαν ενεργά στον εορτασμό του πανηγυριού της Παναγίας .Με μία μικρή εκδήλωση προσκοπική έκλει-
σε η διαμονή τους στο νησί μας την οποία τίμησαν ο ΄Επαρχος Καρπάθου-Κάσου, και
αρκετοί συμπατριώτες μας οι οποίοι είχαν να θυμηθούν αρκετά από τα χρόνια του προσκοπισμού της Αιγύπτου και της Ελλάδας.

Η Θεατρική και η Χορευτική Ομάδα στις Πυλές Καρπάθου (9/8/2008)



Μετά από πρόσκληση του ΄Επαρχου ΚαρπάΘου-Κάσου κ. Μιχάλη Ερωτόκριτο η μικρή
ερασιτεχνική θεατρική ομάδα από τα παιδιά του νησιού μας παρουσίασε το Θεατρικό έργο του Ζαχαρία Χαλκιάδη «Ο Πατημός της Κάσου» στις Πυλές Καρπάθου
(Εκκλησία της Θεοτόκου).Η εκδήλωση έκλεισε με χορούς και τραγούδια του νησιού μας από το χορευτικό συγκρότημα και τους οργανοπαίκτες Νεκτάριο Σταματάκη στη Λύρα, Ντίνο
Μηνά στο Λαούτο και Ε. Κωνσταντίνου στο τραγούδι.
Ευχαριστούμε τον ΄Επαρχό μας για την πρόσκληση, τον Πατέρα Καλίνικο-Μαυρολέωντα και την Επιτροπή της Εκκλησίας για την ιδιαίτερη και άψογη φιλοξενία τα μέλη του Πολιτιστικού Οργανισμού μας, τους Συλλόγους Αγίας Μαρίνας και Αρβανιτοχωρίου , τους Ρεγγίνα Αρετού, Ιωάννη Μαρίνο και Ιωάννη Πέπη για την συνεργασία τους.

25 χρόνια «Κασιώτικος Παλμός» (8/8/2008)

Ο Σύλλογος των εν Ελλάδι Κασίωω Συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό
του Δήμου και την Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν.Γ. Μαυρή πραγματοποίησαν εκδήλωση για τα 25 χρόνια πνευματικής παρουσίας του περιοδικού «Κασιώτικος Παλμός»
Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο Κασιώτης Δημοσιογράφος Μηνάς Βιντιάδης
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των εν Ελλάδι Κασίων κ. Ιωάννης Ζαχαριάδης βραβεύει τους συνεργάτης και εισηγητές του περιοδικού κ.κ. Γ. Βαξεβανίδη, Δημοσιογράφο, πρώην αρχισυντάκτη Μ. Κομνηνό, και νυν Επιμελητή ΄Εκδοσης-Αρχισυντάκτη Μ. Σκουλιό.